ايران از اخراج سفير اسرائيل در آنكارا استقبال كرد


در حمله كماندوهاي اسرائيلي به كاروان دريايي كمك به غزه، ۹ نفر كشته شدند
ايران از اقدام دولت تركيه در اخراج سفير اسرائيل استقبال كرده است.
وزارت امور خارجه ايران با انتشار بيانيه اي ضمن استقبال از اخراج سفير اسرائيل در آنكارا تاكيد كرده است كه بايد از اعمال نفوذ اسرائيل در نتيجه تحقيقات مربوط به حمله سال گذشته اسرائيل به كاروان دريايي امدادي عازم غزه جلوگيري شود.


وزارت امور خارجه ايران در اين بيانيه آورده است: "رژيم صهيونيستي از همان ابتدا كه قرار شد كميسيون تحقيق تشكيل شود شرط و شروط فراواني قائل شد تا بتواند در روند تحقيقات و نتيجه گيري گزارش اعمال نفوذ كند."

در حمله سال گذشته اسرائيل به كاروان دريايي كمك به غزه، ۹ تن از سرنشينان كشتي كشته شدند كه هشت تن از آنان شهروندان تركيه بودند و يكي از آنان تابعيت دوگانه آمريكا و تركيه را داشت. اين كاروان متشكل از شش كشتي حامل فعالاني بود كه محاصره دريايي و زميني نوار غزه را غيرقانوني مي دانستند و در صد كمك به مردم غزه بود.
تركيه از اسرائيل خواسته است در اين مورد عذرخواهي كند اما اسرائيل حاضر به اين كار نيست.
مقام هاي دولت تركيه روز گذشته همچنين اعلام كردند كه تركيه اجراي تمامي توافق هاي نظامي با اسرائيل را به حال تعليق در آورده است.

گزارش نهايي هيئت تحقيق سازمان ملل متحد در مورد حمله كماندوهاي اسرائيلي به كاروان دريايي امدادي عازم غزه نتيجه گرفته است كه اسرائيل در آن واقعه "بيش از اندازه شديد" عمل كرده است. با اين حال در اين گزارش، محاصره دريايي غزه توسط اسرائيل، قانوني دانسته شده است.
هيئت تحقيق سازمان ملل متحد در گزارش خود، محاصره دريايي غزه را يك "تدبير امنيتي مشروع" توصيف كرده كه با هدف "جلوگيري از ورود تسليحات به غزه از راه دريا" صورت گرفته و با قوانين بين المللي مغايرت نداشته است.

در ادامه بيانيه وزارت امور خارجه ايران آمده است كه گزارش سازمان ملل، "اقدامات غير قانوني و غير انساني رژيم صهيونيستي در محاصره غزه را به نوعي مجاز و قانوني قلمداد كرده است."
واكنش شديد جامعه جهاني به واقعه حمله نيروهاي اسرائيلي به كاروان امداد به غزه باعث شد شوراي امنيت سازمان ملل متحد سال گذشته هيات مستقلي براي بررسي اين واقعه تشكيل دهد.

در گزارش هيئت تحقيق سازمان ملل همچنين از نيروهاي اسرائيلي به خاطر آزار و اذيت مسافران بعد از به دست گرفتن هدايت شناور و انتقال آن به اسرائيل انتقاد شده است.
تهيه كنندگان اين گزارش از دولت اسرائيل خواسته اند كه با پرداخت غرامت به تركيه و خانواده قربانيان و ابراز تاسف رسمي مناسب از وقايع آن روز، به اختلافات با دولت تركيه پايان دهد.