كشف گونه جديد كوسه در بازار ماهي‌فروشان



محققين در بازار ماهي‌فروشان تايوان، گونه جديدي از كوسه را كشف كرده‌اند كه ساكن آب‌هاي عميق است و براي اولين بار است كه شناسايي و نامگذاري مي‌شود. اين كوسه يك متر طول و سري بسيار كوتاه دارد.

اگر در غذاي يكي از مشتريان رستوران،‌ از گونه متفاوتي از جانوران استفاده شده باشد،‌ بعيد است كه مشتري متوجه شود و مثلا نسبت به اين مسئله اعتراض كند. اما در واقع، گاهي اين اتفاق مي‌افتد! تا به حال يك گونه جديد ميمون،‌ يك گونه مارمولك و يك پرنده منقرض‌شده در راه رفتن به بشقاب غذاي مصرف‌كنندگان كشف شده‌اند. به گزارش نشنال‌جئوگرافيك،‌ اين‌بار يك گونه جديد از كوسه‌ها به اين ليست اضافه شده است.
ويليام وايت، از محققين موسسه تحقيقات صنعتي و علمي هوبارت استراليا، به همراه همكارش، به بازار ماهي تاشي در تايوان رفته بودند تا نگاهي به گونه‌هاي صيد شده بياندازند و ببينند آيا در مقايسه با دهه‌هاي قبل، تغييري در نوع گونه‌هاي صيد شده،‌ از جمله كوسه‌ها، به چشم مي‌خورد يا نه. در واقع در اغلب بازارهاي ماهي تايوان، كوسه هم يافت مي‌شود.
وايت مي‌گويد: «در بين گونه‌هاي كوسه‌هاي صيد شده، ما گونه تازه‌اي از خانواده اسكوالوس پيدا كرديم.» اين گونه تازه كه حالا اسكوالوس فورموسوس ناميده مي‌شود، يك متر طول دارد و از سگ‌ماهي‌هاي كوتاه‌بيني است. وجه تمايز آن از ساير سگ‌ماهي‌ها، باله مستقيم رو به بالايي كه روي پشت خود دارند، يك ستون فقرات بسيار قوي و يك سر بسيار كوتاه و گرد است.
اين گونه به اين دليل فورموسوس ناميده شده كه يكي از نام‌هاي قديم تايوان،‌ فورموسا بوده است. به گفته وايت،‌ اين گونه آب‌هاي عميق به طور تصادفي در بين ساير ماهي‌ها، صيد شده است. در بازارهاي ماهي بسيار بعيد است كه خريداران گونه‌هاي جديد را تشخيص بدهند. يا اين كه مصرف‌كنندگان از روي مزه،‌ بتوانند تشخيص بدهند كه گونه جديدي را مي‌خورند. به احتمال زياد بسياري حتي نمي‌دانند اين گونه را چه‌طور بايد براي خوردن آماده كنند. گونه مشابهي در اندونزي وجود دارد كه براي مصرف انسان، نمك‌سود و خشك مي‌شود. باله‌هايش را هم در سوپ باله كوسه مي‌ريزند. اما به گفته وايت، اين بدان معنا نيست كه در تايوان هم به همين روش از اين كوسه‌ها استفاده مي‌شود.
به احتمال زياد اين گونه جديد در محدوده آب‌هاي تايوان و ژاپن زندگي مي‌كند و در جاي ديگري از دنيا نمي‌توان آن را يافت. بسياري از گونه‌هايي هم كه پيش از اين تصور مي‌شد در سراسر زمين پراكنده‌اند، بعد نشان دادند كه در واقع چندين گونه بسيار مشابه هستند، نه يك گونه.
يكي از فوايد تعيين دقيق گونه‌هاي بسيار بسيار شبيه به هم، امكان بررسي سلامت آن‌ها توسط محققين است.
از آن‌جا كه كوسه‌هاي آب‌هاي عميق، سرعت بالايي در توليدمثل ندارند،‌ اگر به دليل صيد بي‌رويه تعدادشان بسيار كم شود، مدت زمان بسيار زيادي طول خواهد كشيد تا جمعيت آ‌ن‌ها دوباره به ميزان طبيعي برگردد. شايد اگر اين را بدانيد،‌ در خوردن آن‌ها كمي درنگ كنيد!