فقط در ايران اتفاق مي افتد: صيد ماهي با ريختن سم در رودخانه



سودجويان با آلوده كردن رودخانه ها با سم، ماهي مي گيرند. دو نفر در شهرستان پارس آباد تاكنون دستگير شده اند
تعجب آور است، ولي برخي صيادان ماهي در ايران، رودخانه ها را با سم آلوده مي كنند تا ماهي بگيرند. مسئولان محيط زيست هم مي گويند اين روش صيد ماهي، در هيچ جاي دنيا، سابقه ندارد.
تالاب تپراق‌كندي پارس‌آباد مغان واقع در شمال استان اردبيل، قرباني اين روش صيد ماهي شده است.
رئيس اداره محيط زيست اين شهرستان گفته ورود سموم شيميايي به تالاب‌ها بيش از 6 هزار قطعه
ماهي در تالاب تپراق‌كندي پارس‌آباد مغان تلف كرده.

محمد مجرد، معتقد است: "افراد سودجو بااستفاده از شيوه سم ريزي كه در هيچ كجاي دنيا مرسوم نيست قصد صيد ماهي را داشتند كه متاسفانه سبب از بين رفتن اين تعداد ماهي و شماري از ديگر آبزيان اين تالاب شدند."

اين مسئول محلي با اشاره به قطعيت دخالت سم در مرگ آبزيان اين تالاب گفت:" تبعات و آثار زيانبار چنين روش غلط و غيرقانوني صيد ماهي بسيار زياد است. ماموران اين اداره بلافاصله پس از اطلاع از موضوع به محل اعزام شدند و در اين رابطه دو نفر را شناسايي و به مراجع قضايي منطقه معرفي كردند."

اين در حالي است كه در ساير استخرهاي پرورش ماهي كشور نيز ورود سم ناشي از فاضلاب به رودخانه ها، باعث تلفات آبزيان مي شود. گفته مي شود در شوشتر، از توابع استان خوزستان ورود فاضلاب شهري و بيمارستاني به شاخه گرگر يكي از رودخانه هاي آن منطقه، باعث تلفات بسيار زيادي در گونه ماهي "فيتوفاگ" شده، به طوري كه پرورش دهندگان اين ماهي مي گويند در صورت ادامه ريختن فاضلابهاي شهري و صنعتي به رودخانه هاي منطقه، آبزي پروران به معناي واقعي نابود خواهند شد.

آبزي پروران شوشتري كه در حضور استاندار خوزستان از تلفات ماهي در استخرهاي خود خبر مي دادند، گفتند: " در سال زراعي 87-88 از هر هكتار مزرعه پرورش ماهي حدود 6 تن برداشت شد ولي در سال گذشته به دلايل گفته شده 50 درصد تلفات در همه مزارع شوشتر ايجاد شده."

به نظر مي رسد آلودگي سمي و فاضلابي آب، بزرگترين تهديد براي آبزيان كشور در محيطهاي طبيعي و صنعتي است. فاضلابها و سمومي كه منشا انساني دارند.