نامه ايران به سازمان ملل: به حمله نظامي بي‌درنگ واكنش نشان خواهيم داد





محمد خزاعي، نماينده دائم ايران در سازمان ملل متحد.

ايران با ارسال نامه‌اي به سازمان ملل متحد رسماً از اظهارات نيكولا سركوزي، رئيس‌جمهوري فرانسه، شكايت كرد و گفت كه در صورت حمله خارجي به خاك ايران «بدون ترديد و درنگ» به آن واكنش نشان خواهد داد.

نيكولا سركوزي روز چهارشنبه نهم شهريورماه گفته‌بود: «برنامه‌هاي هسته‌اي نظامي و موشك‌هاي بالستيك ايران موجب تهديد فزاينده‌اي شده كه ممكن است به حمله پيشگيرانه به تاسيسات ايران منجر شود كه در آن صورت مي‌تواند بحران بزرگي بيافريند و از اين رو فرانسه به هر قيمتي خواهان اجتناب از آن است.»

به گزارش خبرگزاري فرانسه، محمد خزاعي، نماينده دائم ايران در سازمان ملل متحد، خطاب به بان گي-مون، دبيركل سازمان ملل و هم‌چنين خطاب به شوراي امنيت كه فرانسه نيز عضو آن است نوشته‌است كه جمهوري اسلامي «در دفاع از ملت ايران نسبت به دفاع در برابر هرگونه حمله خارجي هيچ ترديد و درنگي نخواهد كرد.»

وي در اين نامه كه روز پنج‌شنبه فرستاده شد افزوده‌است كه سخنان سركوزي «اظهاراتي تحريك‌آميز و اتهاماتي بي‌اساس» است و ايران «براي دفاع از خود تدابير دفاعي مقتضي را اتخاذ مي‌كند.»

نماينده دائم ايران در سازمان ملل در ادامه نامه خود سخنان رئيس‌جمهوري فرانسه را «غيرقابل توجيه و نامسئولانه» ناميده و آن را «به‌شدت» محكوم كرده‌است.

محمد خزاعي افزوده‌است كه «فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران رويكرد نظامي ندارد و در جمع نخستين كشورهايي هستيم كه مخالفت خود را با هرگونه جنگ‌افزار كشتار جمعي از جمله هسته‌اي اعلام كرده‌ايم.» وي هم‌چنين تأكيد كرد كه ايران «قصد حمله به هيچ كشوري را ندارد.»

پيش از وي، وزارت خارجه ايران نيز به اظهارات رئيس جمهور فرانسه در مورد حمله احتمالي به تأسيسات اتمي ايرانواكنش نشان داد و گفت براي ثبات منطقه بهتر است از بيان اين‌گونه مطالب خودداري شود.

نيكولا سركوزي، تهران را به داشتن برنامه محرمانه نظامي اتمي متهم كرده و گفته بود ايران از «گفت‌وگوي جدي» سر باز مي‌زند و اقدامات تحريك‌آميز در برابر درخواست جامعه جهاني براي شفاف‌سازي برنامه هسته‌اي‌اش انجام مي‌دهد.

قدرت‌هاي غربي تهران را متهم مي كنند كه قصد ساخت بمب اتمي را دارد. ايران همواره اين اتهامات را رد كرده و اهداف برنامه هسته اي خود را صلح آميز مي خواند.

شوراي امنيت تاكنون به خاطر فعاليت‌هاي هسته‌اي ايران چهار قطعنامه تحريمي وضع كرده‌است.

اين نهاد خواستار توقف فوري غني‌سازي اورانيوم در ايران است؛ خواسته‌اي كه ايران آن را غيرقابل پذيرش دانسته‌است.